Scroll Top

Nyt meiltä automaattivaihteistojen öljynvaihdot 100% huuhtelemalla

Automaattivaihteisto vaatii myös puhdistusta sekä öljynvaihtoa, että se toimii oikein ja taloudellisesti. Öljyt kannattaa vaihtaa 60tkm kohdalla, mikä onkin VAG-ajoneuvoille tyypillinen öljynvaihtoväli.

Normaalisti öljynvaihdossa vaihtuu vain 40-50%, joten jokainen öljynvaihto kannattaa tehdä koneelliisesti huuhtelemalla. Käytössä on myös sellaisia vaihteistoja joissa huolto-ohjelmassa ei ole lainkaan öljynvaihtoa. Vastaan tulee 200tkm ajettuja ajoneuvoja joissa alkuperäinen öljy pyörii edelleen. Näihin tapauksiin saadaan aikaan huomattava ero vaihteiston käytökseen huuhtelemalla ja vaihtamalla öljy 100%. Nämä ovat tyypillisiä likaisen ja ominaisuutensa menettäneen öljyn aiheuttamia vikoja automaattivaihteistossa:

– Vaihteisto vaihtaa liian hitaasti
– Vaihteisto vaihtaa liian nopeasti
– Vaihteisto reagoi jähmeästi
– Auto ryntäilee eteen- tai taaksepäin
– Vaihteisto luistaa (kierroslukumittari elää tasakaasulla)

Vaikka ongelmia ei olisikaan, kannattaa 100% öljnvaihto tehdä ennalta ehkäisevänä toimenpiteenä. Käytössämme on täysautomaattinen BG PXT2® automaattivaihteiston ja ohjaustehostimen huoltolaite, jolla saadaan vaihdettua automaattivaihteiston öljyt 100%:sesti. Lisäksi laitteella onnistuu vaihteiston pesu ja hoitoaineen lisäys. Huolloissa käytämme huippulaatuisia BG ja Liqui Moly -öljyjä ja -kemikaaleja. Vaihteiston 100% öljynvaihto onnistuu meillä Audi, VW, Skoda ja Seat ajoneuvoihin. Vaikka keskitymme VAG-ajoneuvoihin, löytyy meiltä adapterit BMW, MB ja Volvo vaihteistoihin, joten öljynvaihto onnistuu myös näihin. Öljynvaihto huuhtelemalla alk. 250€ (sis. työn ja öljyt). Lisäksi suosittelemme öljynvaihdon yhteydessä:

– Vaihteiston pesu erityisellä pesuaineella
– Vaihteiston hotoaineen lisäys
– Vaihteiston suodattimen uusinta niissä vaihteistotyypeissä joissa se on kohtuullisella työllä vaihdettavissa ( Tiptronic, S-tronic ja CVT-vaihteistot)

HUOM! 6- ja 7-vaihteisiin märkäkytkin DSG-vaihteistoihin suodatin sisältyy aina huoltoon!