Scroll Top

Autosi ilmanvaihto on tärkeä elementti ajomukavuudessa

Ilmastointi vaatii säännöllistä huoltoa, sillä järjestelmässä oleva kylmäaine saattaa tiiviissäkin järjestelmässä vähentyä ja aiheuttaa monenlaista ongelmaa. Samoin voiteluaineena järjestelmässä käytetty öljy vaatii tarkastusta ja täyttöä. Huollon yhteydessä ilmastointijärjestelmään lisätään väriaine, jolloin mahdolliset vuodot selviävät helposti. Näin säästetään jatkossa työaikaa ja kustannuksia vianhaussa sekä korjauksissa.

Toimiessaan oikein ilmastointilaite lisää mukavuutta, edistää kuljettajan virkeyttä ja pitää lasit sisältä huurteettomina. Säännöllinen huolto ilmastointilaitteelle pidentää ilmastointilaitteen ikää ja lisää sen luotettavuutta. Kun kylmäaine vähenee, laitteen kompressori käy tarpeettoman usein ja lisää täten myös polttoaineenkulutusta.

Säännöllinen huolto kannattaa tehdä 2 vuoden välein, jolloin varmistetaan ilmastointilaitteiston täydellinen toiminta.

Joskus autoa käynnistettäessä ilmastointikanavista saattaa pöllähtää epämiellyttävän tunkkainen “kellarin haju”. Tämä johtuu mikrobikasvustosta höyrystimessä. Etenkin lyhyttä matkaa ajettaessa höyrystinkenno ei pääse kuivumaan kunnolla ja tästä syystä kennon kostea pinta muodostaa otollisen kasvualustan mikrobeille. Suosittelemme tällöin ilmastointihuollon yhteydessä lisäksi höyrystinkennon mikrobikasvuston sekä ilmastointikanavien desinfiointikäsittelyä.

Useasti ilmastointilaitteissa voi olla muutakin vikaa, joten apu löytyy meiltä myös näissä tilanteissa ( VAG ajoneuvot )

Käytössämme on täysautomaattinen Texa confort 780r Bi-gas huoltolaite joka tulostaa raportin huoltotapahtumasta. Laite soveltuu sekä R134a- että uudemmalle R1234yf kylmäaineelle.

Normaali ilmastointihuolto sisältää:
– Ilmastointilaitteen toiminnan ja tehon tarkistus ennen huoltoa (täysin tyhjää järjestelmää emme täytä, vaan vuodon syy pitää ensin selvittää)
– Ilmastointilaitteen kylmäaineen asianmukainen talteenotto ja uudelleen täyttö
– Ilmastointijärjestelmän alipainetesti
– Ilmastointilaitteen kompressoriöljyn asianmukainen talteenotto ja uudelleen täyttö, väriaineen lisäys
– Ilmastointilaitteen putkien, letkujen ja komponenttien tarkistus (moottoritilassa)

Suositeltavia lisäpalveluita ovat: (osat ja työt veloitetaan erikseen)
– Raitisilmasuodattimen tarkistus ja vaihto tarvittaessa
– Kompressorin käyttöhihna/kumikytkin tarkistus ja vaihto tarvittaessa
– Ilmastointikanavien puhdistus (desinfiointi) käsittely

Ilmastointihuoltoja teemme kaikkiin automerkkeihin
– Hinnat alkaen 65€